Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2011

Τα πλεονεκτήματα της κρίσης

Η κρίση έχει πλήξει εδώ και αρκετό καιρό τη χώρα σε τέτοιο βαθμό, ώστε να υπάρχουν γύρω στις 2000 αυτοκτονίες πολιτών που δεν άντεξαν τη πίεση της αβάστακτης αυτής φορολογίας.

Ωστόσο , μπορεί μεν η κρίση να μας καταράκωσε όλους σαν χώρα αλλά , όπως λέγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι , ''Ουδέν κακόν αμιγές καλού '' ( Κάθε κακό κρύβει και ένα καλο ) . Μπορεί να ''βρισκόμεθα εις την εσχάτην πενίαν '' αλλά μέσω αυτόυ, θα παρατηρήσετε τα παρακάτω καλά αποτελέσματα στα περισσότερα ελληνικά νοικοκυριά :

- Λιγότερες αγορές , μόνο τα χρήσιμα - στοιχειώδη. Αποφεύγουμε την σπατάλη.

- Ενώ παλαιότερα οι περισσότεροι ξένοιαστοι Νεοέλληνες θεωρούσαν κάποιες δουλειές ''υποτιμητικές'' (κτηνοτροφία, γεωργία , οικοδόμηση κλπ) , αρχίζουν ολό ένα και ασχολούνται με αυτές.

Ιπποφαές
-Η χώρα αναγεννάται . Άρχισαν πολλοί απλοί παραγωγοί , γεωργοί και κτηνοτρόφοι , να επεκτείνουν τις επειχειρήσεις τους ή να ψάχνουν εναλλακτικές καλλιέργιες κλπ , δίνοντάς μας την ευκαιρία να αγοράσουμε κάτι ελληνικό και προπάντων φθηνό , σε σχέση με τα υπόλοιπα ξένα προϊόντα.

-Μποϊκοτάρουμε πολλά ξένα προϊόντα και προτιμάμε να αγοράζουμε ελληνικά. Αποκτούμε μια εθνική ενότητα στηρίζοντας τα ελληνικά προϊόντα.

-Πέφτουν συνεχώς οι τιμές των αγορών, για να μας δελεάσουν να αγοράσουμε και γιατί οι έμποροι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν. Εάν συνεχίσουμε έτσι, σε μερικά χρόνια η Ελλάδα θα έχει τις εξαγωγές της στα ύψη και ελάχιστες εισαγωγές.

http://www.youtube.com/watch?v=NGIvNN-kFHE

http://www.youtube.com/watch?v=s79BeOuihNI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου