Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012

Τεκμηρίωση της επιστήμης σχετικά με τους βρυκόλακες.

Οι Βρυκόλακες ή αλλιώς τέρατα το γένος μπαχωμέχ , σύμφωνα με την επιστήμη είναι άνθρωποι προσβεβλημένοι από μια συγκεκριμένη αρρώστια : Την Πορφυρία.

Η πορφυρία στη πραγματικότητα αναφέρεται σε μία ομάδα από ασθένειες που μπορούν να επηρεάσουν το νευρικό σύστημα ή και την επιδερμίδα. Προκαλείται από την έλλειψη ενός από τα οχτώ ένζυμα που χρειάζονται για να παράγουν heme, ένα ζωτικής σημασίας συστατικό της αιμοσφαιρίνης.

Αποκαλείται και ως σύνδρομο του Βρυκόλακα, αφού μπορεί να καταλήξει σε μια ωχρή επιδερμίδα σε βίαιες αντιδράσεις στο φως όπως η δημιουργία φλυκταινών, πρήξιμο και φαγούρα. Οι ασθενείς όπως αυτός στην φωτογραφία, πρέπει να παίρνουν απίστευτες προφυλάξεις , για να αποφεύγουν το έντονο φως.

Η πορφυρία μπορεί επίσης να προκαλέσει πόνους στο στομάχι, στο στήθος , στα άκρα και στη μέση, όπως επίσης και μούδιασμα αίσθημα παράλυσης, εμετούς, δυσκοιλιότητα, εναλλαγές προσωπικότητας και διανοητικές διαταραχές.

Με λίγα λόγια, η πορφυρία προκαλεί παραμόρφωση στον ασθενή και μεγάλη ανάγκη για μεταγγίσεις αίματος λόγω της έλλειψης ερυθρών αιμοσφαιρίων. Αυτή μπορεί να είναι η τεκμηρίωση της απόψης του : ''Οι βρυκόλακες είναι τέρατα που ρουφάνε αίμα''.

Όσον αφορά τον μύθο με τα σκόρδα , λέγεται ότι οι έχοντες πορφυρία είναι εξαιρετικά ευαίσθητοι στα σκόρδα γιατί προκαλούν προβλήματα στον οργανισμό τους , ακόμα και σε δεκαπλάσιο βαθμό απ' ότι θα πάθαινε κάτι ένας άνθρωπος που δεν έχει.

Η επιστήμη όμως κάνει και λάθη... Ποτέ δεν ξέρουμε τι πραγματικά είναι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου