Δευτέρα, 8 Απριλίου 2013

Μιά σειρά από ανθελληνικές ενέργειες των Σέρβων (1913 - 1960)

Του Δημητρίου Ξ. Μαυρίδη

   Η Ελλάδα βουλιάζει, είναι πλέον προφανής η κατάσταση. Ωστόσο, απ' ό,τι φαίνεται, τα λόγια πολλών γερόντων της Εκκλησίας, πρώτου και καλύτερου του γερόντος Παϊσίου, μας δίνουν κουράγιο αυτές τις δύσκολες ώρες. Εκεί όμως υπάρχει κάτι που δεν μου αρέσει και πολύ. Ακούω πολλούς απελπισμένους, πλέον, Έλληνες να αναπαράγουν κάποιες φράσεις από τους γέροντες της Ορθοδοξίας μας όπως για παράδειγμα: ''Το ξανθό γένος, που μας αγαπάει, θα μας σώσει'' και άλλα. Άλλοι λένε πως οι Ρώσοι και οι Σέρβοι επειδή μας έχουν πολλή μεγάλη αδυναμία και επειδή έχουμε την ίδια θρησκεία, μας αγαπάνε, πάντα μας υποστήριζαν και τώρα θα μας σώσουν.

   Επειδή ο Θεός μου έδωσε λιγάκι μυαλό και μπορώ και διαβάζω την ιστορία, βλέπω ότι οι ''φίλοι'' μας οι Σέρβοι και οι Ρώσοι δεν μας είχαν και πολλή όρεξη, αλλά αντιθέτως στράφηκαν πολλές φορές εναντίον του Ελληνισμού. Δεν θέλω να χαλάσω όσες σχέσεις φιλίας έχουμε εμείς οι Έλληνες με αυτές τις χώρες, αλλά το να ακούω ότι οι Ρώσοι και οι Σέρβοι μας πάντα μας υποστήριζαν, είναι ανοησία. Πολλές φορές συμμαχήσαμε με αυτές τις σλαβικές χώρες, αλλά υπήρχαν στιγμές που τα συμφέροντα τους έστρεψαν εναντίον μας. Να θυμίσω μερικές περιπτώσεις:  
  • Με τίνος το μέρος τάχθηκε η Ρωσία κατά την διάρκεια της Μικρασιατικής εκστρατείας;
  • Ποιός έβαλε την μετέπειτα ταφόπλακα για το Ποντοαρμενικό κράτος;
  • Ποιούς χρηματοδοτούσε αδρά η Τσαρική Ρωσία, για να σφάζουν τους Έλληνες Μακεδονομάχους; Μήπως τους Βουλγάρους;
  • Ποιός καλλιέργησε την σλαβική συνείδηση και τον μισελληνισμό στους Βουλγάρους;
  • Ποιός δημιούργησε το βουλγαρικό κράτος, απόσχισε την Εξαρχία από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και χρησιμοποίησε την Βουλγαρία, για να βγει στην Μεσόγειο;
  • Ποιός βοήθησε τους Βουλγάρους να εκβουλγαρίσουν την Ανατολική Ρωμυλία; 
  • Ποιός ξεκίνησε το ψέμα για τους Μακεδόνες; Η Ρωσία. Τυχαίο; Δεν νομίζω.    
  • Ποιούς προσηλύτιζαν εθνικά οι Σέρβοι μετά μανίας στην Στρώμνιστα και στο Μοναστήρι; Μήπως τους Έλληνες γηγενείς της Μακεδονίας;
  • Ο Τίτο ποιανών τα ονόματα από ελληνικά τα άλλαζε σε σλάβικα; 
  • Ποιοί απαγόρευσαν την ομιλία και εκπαίδευση της ελληνικής γλώσσας στην περιοχή των σημερινών Σκοπίων; Οι Σέρβοι. 
... και πολλά άλλα. Όσον αφορά τα παραπάνω, αγόρασα τις προάλλες την Ελεύθερη Ώρα 31 Μαρτίου 2013 και είδα ένα άρθο του Εμμανουήλ Γ. Παρίση Εφέδρου Αξιωματικού και Συν/χου Διδασκάλου στην σελίδα 19 που μου έκανε εντύπωση με τίτλο ''Οι Σέρβοι ''φίλοι'' μας, δεν μας συμπεριφέρθηκαν πάντοτε φιλικά'', στο οποίο υπάρχει μια λίστα για τις πράξεις των Σέρβων από το 1913 μέχρι το 1960.

1. Το 1913, μετά τον δεύτερον Βαλκανικόν Πόλεμον, εις την συνθήκην του Βουκουρεστίου, οι Σέρβοι επέμεναν η Καβάλα να δοθεί εις τους Βουλγάρους. Η Βασίλισσα τότε Σοφία, όμως, η σύζυγος του βασιλέα Κωνσταντίνου του Στρατηλάτου, τηλεφώνησε εις τον αδελφόν της, τον Κάιζερ της Γερμανίας να μεσσολαβήσει εις τον βασιλέα της Ρουμανίας Κάρολον, για να συνταχθεί με τις Ελληνικές απόψεις. Έτσι και έγινε και η Καβάλα παρέμεινε οριστικά εις την Ελλάδα μας.

2. Στον πρώτο Παγκόσμιον Πόλεμον, τα υπολείμματα του Σερβικού στρατού συγκεντρώθηκαν μέσω Κέρκυρας στην Θεσσαλονίκη, για να αναδιοργανωθούν. Τότε ο συνταγματάρχης Δημητρίεζιτς, με το ψευδώνυμον Απις, ίδρυσε την μυστικήν οργάνωσιν ''Μαύρη Χείρ'', με αποκλειστικόν σκοπόν να προσαρτήσει την Κεντρικήν και Δυτικήν Μακεδονίαν στην Γιουγκοσλαβίαν.
3. Μετά την Μικρασιατικήν Καταστροφήν του 1922, η Ελληνική Κυβέρνησις εγκαταλειμμένη από τους Συμμάχους της (Άγγλους, Γάλλους, κτλ.) και πιεζόμενη από την απομόνωσινεις την οποίαν ευρίσκετο, αναγκάστηκε να δεχθεί τους βαρείς γιουγκοσλαβικούς όρους δια τη σύναψιν συμφώνου φιλίας. Έτσι με την Σύμβασιν της 10ης Μαΐου 1923, παραχωρείται εις την Γιουγκοσλαβίαν Ελευθέρα Σερβική Ζώνη εις Θεσσαλονίκην και εδίδοντο πλείστα άλλα σημάντικά δικαιώματα!...
4. Τον Μάρτιον του 1941, ο πρωθυπουργός της Γιουγκοσλαβίας Τσβέτκοβιτς Μάτσακ, υπογράφει σύμφωνον συμμαχίας με τον Χίτλερ. Με το σύμφωνον αυτό, θα επιτρεπόταν η διέλευσις γερμανικών στρατευμάτων από το γιουγκοσλαβικόν έδαφος, για να επιτεθούν και να καταλάβουν την Ελλάδα.
Σαν αντάλλαγμα θα εδίδετο εις την Γιουγκοσλαβίαν η Κεντρική και η Δυτική Μακεδονία. Ευτυχώς, όμως, ο στρατηγός της Αεροπορίας Συμεώνοβιτς επαναστάτησε και ανέτρεψε τον Τσβέτκοβιτς Μάτσακ. Σχηματίστηκε νέα Κυβέρνησις υπό την Πρωθυπουργίαν του Συυμεώνοβιτς, κατήργησε το σύμφωνον συμμαχίας με τον Χίτλερ και ετάχθη με το μέρος των Συμμάχων μας.
5. Το 1943, οι Παρτιζάνοι του Τίτο με τον στρατηγόν τους τον Τέμπο, αλώνιζαν τα χωριά του Βιτσίου ανενόχλητοι και προπαγάνδιζαν την αυτονόμησιν της Μακεδονίας. Υποχρεώνουν το ΚΚΕ να ιδρυθεί η οργάνωσις ΣΝΟΦ. Η Συμφωνία μάλιστα υπογράφεται στην Δροσοπηγήν Ν. Φλωρίνης και την υπέγραψε ο Λεωνίδας Στρίγγος, ο οποίος ήταν ο γραμματέας του Μακεδονικού Γραφείου του ΚΚΕ.
6. Το καλοκαίρι του 1944 σχεδιάζεται η αποβίβασις ρωσικών στρατευμάτων εις την Θεσσαλονίκην μαζί με μονάδες της ΣΝΟΦ υπό την αρχηγίαν του αυτονομιστή Ναούμ Πέγιεφ για την... απελευθέρωσιν της ''Μακεδονίας του Αιγαίου''
Ευτυχώς, όμως, με βάσι την συμφωνία της Μόσχας, η Ελλάδα περιήλθε εις την σφαίραν επιρροής της Αγγλίας και το σχέδιον δεν πραγματοποιήθηκε!
7. Τον Αύγουστον του 1944 ο Τίτο ανεκήρυξε και επίσημα την ίδρυσιν του Μακεδονικού Κράτους (Μακεδονία του Αιγαίου) εντεταγμένη εις την Γιουγκοσλαβικήν Ομοσπονδίαν, η οποία (Μακεδονία) θα περιλάμβανε την  Ελληνικήν μέχρι τον Όλυμπον, την Βουλγαρικήν (του Πιρίν) και φυσικά την FYROM, δηλαδή την ''Μακεδονία'' των Σκοπίων! Δηλαδή η Γιουγκοσλαβία με τον Τίτο είναι αυτή που δημιούργησε την ανύπαρκτη μέχρι τότε Μακεδονική Εθνότητα... η οποία μας απέφερε τόσα προβλήματα και μάλιστα συνεχίζονται.*

8. Μετά την Βάρκιζα της 12 Φεβρ. 1945 όλοι οι φυγόδικοι του ΕΛΑΣ και οι αυτονομιστές, συγκεντρώθηκανεις τα Σκόπια και την έκαναν επίσημα την έδρα τους, αν και τότε ανήκαν εις το Κράτος της Γιουγκοσλαβίας. Eκεί την οργάνωσιν Σ.Ν.Ο.Φ. την μετωνόμασαν Ν.Ο.Φ. και από τότε, μέχρι και σήμερα, ασκούν ανθελληνική προπαγάνδα με όλα τα μέσα.
9. Το έτος 1946 στο Μπλεντ της Γιουγκοσλαβίας συναντήθηκαν οι Τίτο και Δημητρώφ (Πρόεδρος της Βουλγαρίας). Σ' αυτήν θα υπαγόταν και η ''Μακεδονία του Αιγαίου'' αφού θα την... απελευθέρωναν από τον ελληνικόν μοναρχοφασισμόν! και απεφάσισαν την ίδρυσην της Σοσιαλιστικής Βαλκανικής Ομοσπονδίας (Χαρακτηριστικό είναι ότι το ΚΚΕ υπέγραψε το Σύμφωνο Ιωαννίδη - Δασκάλωφ με το Κομμουνιστικό Κόμμα Βουλγαρίας το 1943, στο οποίο αναφέρονται τα ίδια ακριβώς πράγματα περί αυτονομίας της Μακεδονίας και λοιπα. Οι ΚΚΕδες ήταν από μόνοι τους προδότες, δεν περίμεναν κανέναν Σλάβο για να εκδηλώσουν τον ανθελληνισμό τους).Υπήρξαν δηλαδή Γιουγκοσλαβία και Βουλγαρία, οι υποκινητές του τρομερού και απαισίου Συμμοριτοπολέμου, ο οποίος δημιούργησε τόσα δεινά εις την Πατρίδαν μας.
10. Εις την Γιουγκοσλαβίαν κυρίως εξεπεδεύθησαν οι Έλληνες αναρχοκομμουνιστές. Στρατόπεδα συγκεντρώσεως και εκπαιδεύσεως λειτουργούσαν εις την Στρώμνιτσαν, στο Στιπ, στο Κουμάνοβο, στο Τέτοβο και κυρίως στο Μπούλκες, οπού εκπαιδεύονταν η ηγεσία των Συμμοριτών.
11. Την Γιουγκοσλαβίαν είχαν ως ορμητήριον οι συμμορίτες κατά την διάρκειαν του τρίτου γύρου, από το 1946 έως το 1948 και από αυτήν ενισχύονταν ηθικά και υλικά. Και εις αυτήν πήγαιναν για ανάρρωσιν οι Κομμουνιστοσυμμορίτες.
12. Από τα 28.000 παιδιά του παιδομαζώματος τα 12.000 βρίσκονταν στην Γιουγκοσλαβία και συστηματικα αφελληνίζονταν με το πρόσχημα ότι ήσαν Σλαβομακεδόνες. Και το χειρότερον όλων ήτο η αλλαγή των ονομάτων και των επιθέτων, αυτών που ήθελαν να μείνουν εκεί, με σλαβικά ονόματα και επίθετα.
13. Μεταπολεμικά, μετά την αποκατάστασιν των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδος και Γιουγκοσλαβίας σε όλες τις συναντήσεις των πολιτικών ηγετών των δύο χωρών, οι Γιουγκοσλάβοι πάντοτε έθεταν επίμονα το θέμα της ανύπαρκτης μακεδονικής μειονότητας.
14. Στην δεκαετία του 1960, τέσσερις χιλιάδες Σαρακατσαναίοι, που ζούσαν εις τα νότια της Γιουγκοσλαβίας, αναγκάσθηκαν να την εγκαταλείψουν και να εγκατασταθούν στην Ελλάδα και κυρίως στην Θεσσαλονίκη. Αφού δεινοπάθησαν αρκετά και τους δήμευσαν 80.000 πρόβατα και 2.000 άλογα.
15. Δυστυχώς, μεταξύ των πρώτων, η Γιουγκοσλαβία ανεγνώρισε το σημερινό κράτος των Σκοπίων, παρά τις αντίθετες υποσχέσεις που έδιδε στην χώρα μας.

*7: Δεν ήταν ο Τίτο αυτός που δημιούργησε την Μακεδονική εθνότητα, αλλά η Τσαρική Ρωσία. Από την διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας υποστήριζε ότι οι Μακεδόνες δεν ήταν Έλληνες. Η προπαγάνδα που προέβαλε ήταν βασισμένη πάνω στο ότι ο Θουκιδίδης και ο Δημοσθένης ονόμαζαν τους Μακεδόνες ''βαρβάρους''. Ήθελαν με αυτόν τον τρόπο να προσαρτήσουν την Μακεδονία στα Σλαβικά κράτη.


Πηγές: 

Νέα Μεγάλη Σχολική Εγκυκλοπαίδεια, Εκδόσεις Χρ. Γιοβάνης, 12ος Τόμος, Σελίδα 24
Ελεύθερη Ώρα 31/3/13 
Εγκλωβισμένοι οι Έλληνες των Σκοπίων, Δημήτρη Αλεξάνδρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου